top of page

Curs formare T1

În perioada 22-24 ianuarie 2019, Inspectoratul Școlar JudeÈ›ean Alba a desfășurat prima activitate de formare a profesorilor din cele È™ase unități de învățământ partenere în cadrul proiectului ”Învățăm împreună” (contract nr. 2018-EY-PICR-R1-0006):

  1. Școala Gimnazială ”Avram iancu” Unirea, jud. Alba

  2. Școala Gimnazială ”Simion Balint” RoÈ™ia Montană, jud. Alba

  3. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca MureÈ™ului, jud. Alba

  4. Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, jud. Alba

  5. Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

  6. Școala Gimnazială ”Simion BărnuÈ›iu” Blaj-Tiur, jud. Alba.

Acest proiect are o finanÈ›are de 174.726 euro prin programul “EDUCAÅ¢IE, BURSE, UCENICIE ÅžI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA, prin granturile SEE, mecanismul financiar 2014 – 2021 È™i  vizează:​

  • formarea profesorilor în domenii precum: promovarea unei ÅŸcoli incluzive ÅŸi învăţarea într-un mediu multicultural, democraÅ£ie, toleranţă, antidiscriminare

  • organizarea de activităţi de conÈ™tientizare È™i informare pentru părinÅ£ii romi ÅŸi neromi

  • organizarea activităţilor extracurriculare pentru copiii romi ÅŸi neromi în vederea creÅŸterii incluziunii ÅŸi competenÅ£elor lor sociale.

Formarea celor 72 de cadre didactice din È™colile partenere a vizat ”PerformanÈ›a prin învățare. Învățarea centrată pe elev”, fiind oferită de o echipă de experÈ›i din România È™i Norvegia. În cadrul sesiunilor în plen È™i a atelierelor de lucru, profesorii au dobândit abilități È™i competenÈ›e pentru incluziunea copiilor romi È™i promovarea unui mediu inclusiv. Formarea s-a bazat pe prezentarea È™i exersarea metodelor inovative de predare pentru a atrage si a motiva atât profesorii care predau, cât si elevii participanÈ›i la orele de curs din scoală.​

Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia-Marcela  DărămuÈ™, apeciază că: ”Abilitățile dobândite de profesori în această activitate, dar È™i în cele ce vor urma, vor facilita elaborarea a È™ase curriculum-uri opÈ›ionale  care să răspundă nevoii  de modernizare a metodelor de predare-învățare utilizate în prezent È™i să asigure incluziunea copiilor ce aparÈ›in unor grupuri vulnerabile în sistemul de învățământ românesc”.

    Am învăţat de la Mihaela că tot ce ÅŸtiu, ce am acumulat ÅŸi ce am devenit, trebuie dat mai departe, aÅŸa cum ÅŸi ea a făcut-o cu mine.

    Eu cred că în viaţă există oameni pe care trebuie să-i cunoÅŸti ÅŸi oameni pe care Å£i-e dat să-i cunoÅŸti. Formatoarea mea, alături de toată echipa acestui proiect, sunt oameni pe care mi-a fost dat să-i cunosc.

    Îmi doresc să pot ajunge un exemplu pentru alÅ£ii aÅŸa cum sunt ÅŸi ei pentru mine!

                                

Seicean Rodica, învăţătoare

bottom of page