Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

  • White Facebook Icon

© 2019 by ISJ Alba

Curs formare T3

  În perioada 20-22 februarie 2019 și 01-05 martie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Alba a desfășurat a treia  activitate de formare a cadrelor didactice din cele șase unități de învățământ partenere în cadrul proiectului ”Învățăm împreună” (contract nr. 2018-EY-PICR-R1-0006):

  1. Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea, jud. Alba

  2. Școala Gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană/Structura Școala Gimnazială ”Cloșca” Cărpiniș, jud. Alba

  3. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca Mureșului, jud. Alba

  4. Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, jud. Alba

  5. Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

  6. Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Blaj Tiur”/Structura Școala Gimnazială ”Ion Micu Moldovan” Blaj, jud. Alba

    Acest proiect are o finanțare de 174.726 euro prin programul “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA, prin granturile SEE, mecanismul financiar 2014 – 2021 și  vizează:

  • formarea profesorilor în domenii precum: promovarea unei şcoli incluzive şi învăţarea într-un mediu multicultural, democraţie, toleranţă, antidiscriminare

  • organizarea de activităţi de conștientizare și informare pentru părinţii romi şi neromi

  • organizarea activităţilor extracurriculare pentru copiii romi şi neromi în vederea creşterii incluziunii şi competenţelor lor sociale.

  Formarea celor 72 de cadre didactice din școlile partenere a vizat ” Cetățenia activă. Democrația și educația pentru cetățenie activă”, fiind oferită de o echipă de experți din România. În cadrul sesiunilor în plen și a atelierelor de lucru, profesorii au dobândit abilități și competențe pentru   a-i ajuta pe elevi să exploreze dimensiunile cetățeniei active și să facă față ambiguităților, complexității și responsabilității care vin odată cu a fi membru activ al societății. Formarea s-a bazat pe prezentarea și utilizarea metodelor activ-participative de predare pentru a atrage și  motiva elevii la activitățile școlare din școala incluzivă, experimentând democrația, cunoștințe, atitudini și comportamente specifice cetățeniei active.

  Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia-Marcela  Dărămuș, apeciază că: ”Activitatea de formare a oferit suport cadrelor didactice pentru a-i sprijini și ajuta  pe elevi să experimenteze democrația prin metode de predare-învățare utilizate în prezent, care să atragă și să motiveze elevii pentru activitațile școlare într-un mediu multicultural al școlii incluzive, explorând diferite expresii ale cetățeniei active.”

1/38
1/21

     Am avut parte de o experieță plăcută, cursul a fost antrenant, abordarea dinamică, iar formatorul de nota 10, un om deosebit pe care am dori să îl mai întâlnim pe viitor. Atmosfera creată de formator, precum și metodele de lucru folosite au făcut ca acest curs să fie eficient și instructiv. Felicităm echipa care a gândit strategia cursului!

Cursanții Școlii Gimnaziale ,, Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now