Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

  • White Facebook Icon

© 2019 by ISJ Alba

Curs formare T1

În perioada 22-24 ianuarie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Alba a desfășurat prima activitate de formare a profesorilor din cele șase unități de învățământ partenere în cadrul proiectului ”Învățăm împreună” (contract nr. 2018-EY-PICR-R1-0006):

  1. Școala Gimnazială ”Avram iancu” Unirea, jud. Alba

  2. Școala Gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană, jud. Alba

  3. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca Mureșului, jud. Alba

  4. Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, jud. Alba

  5. Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

  6. Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Blaj-Tiur, jud. Alba.

Acest proiect are o finanțare de 174.726 euro prin programul “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA, prin granturile SEE, mecanismul financiar 2014 – 2021 și  vizează:​

  • formarea profesorilor în domenii precum: promovarea unei şcoli incluzive şi învăţarea într-un mediu multicultural, democraţie, toleranţă, antidiscriminare

  • organizarea de activităţi de conștientizare și informare pentru părinţii romi şi neromi

  • organizarea activităţilor extracurriculare pentru copiii romi şi neromi în vederea creşterii incluziunii şi competenţelor lor sociale.

Formarea celor 72 de cadre didactice din școlile partenere a vizat ”Performanța prin învățare. Învățarea centrată pe elev”, fiind oferită de o echipă de experți din România și Norvegia. În cadrul sesiunilor în plen și a atelierelor de lucru, profesorii au dobândit abilități și competențe pentru incluziunea copiilor romi și promovarea unui mediu inclusiv. Formarea s-a bazat pe prezentarea și exersarea metodelor inovative de predare pentru a atrage si a motiva atât profesorii care predau, cât si elevii participanți la orele de curs din scoală.​

Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia-Marcela  Dărămuș, apeciază că: ”Abilitățile dobândite de profesori în această activitate, dar și în cele ce vor urma, vor facilita elaborarea a șase curriculum-uri opționale  care să răspundă nevoii  de modernizare a metodelor de predare-învățare utilizate în prezent și să asigure incluziunea copiilor ce aparțin unor grupuri vulnerabile în sistemul de învățământ românesc”.

1/19

    Am învăţat de la Mihaela că tot ce ştiu, ce am acumulat şi ce am devenit, trebuie dat mai departe, aşa cum şi ea a făcut-o cu mine.

    Eu cred că în viaţă există oameni pe care trebuie să-i cunoşti şi oameni pe care ţi-e dat să-i cunoşti. Formatoarea mea, alături de toată echipa acestui proiect, sunt oameni pe care mi-a fost dat să-i cunosc.

    Îmi doresc să pot ajunge un exemplu pentru alţii aşa cum sunt şi ei pentru mine!

                                

Seicean Rodica, învăţătoare

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now