Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

  • White Facebook Icon

© 2019 by ISJ Alba

Curs formare T4

   În perioada 06-08 martie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Alba a desfășurat a patra  activitate de formare a cadrelor didactice din cele șase unități de învățământ partenere în cadrul proiectului ”Învățăm împreună” (contract nr. 2018-EY-PICR-R1-0006):

  1. Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea, jud. Alba

  2. Școala Gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană/Structura Școala Gimnazială ”Cloșca” Cărpiniș, jud. Alba

  3. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca Mureșului, jud. Alba

  4. Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, jud Alba

  5. Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

  6. Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Blaj Tiur”/Structura Școala Gimnazială ”Ion Micu Moldovan” Blaj, jud. Alba.

    Acest proiect are o finanțare de 174.726 euro prin programul “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA, prin granturile SEE, mecanismul financiar 2014 – 2021 și  vizează:

  • formarea profesorilor în domenii precum: promovarea unei şcoli incluzive şi învăţarea într-un mediu multicultural, democraţie, toleranţă, antidiscriminare

  • organizarea de activităţi de conștientizare și informare pentru părinţii romi şi neromi

  • organizarea activităţilor extracurriculare pentru copiii romi şi neromi în vederea creşterii incluziunii şi competenţelor lor sociale.

    Formarea celor 72 de cadre didactice din școlile partenere a vizat tema ”Toți egali-toți diferiți. Drepturile omului/copilului, toleranța, anti-discriminare”, fiind oferită de o echipă de experți din România. În cadrul sesiunilor în plen și a atelierelor de lucru, profesorii au explorat metode  și strategii activ-participative, fiind puși în situații în care să se identifice cu situațiile prin care trec elevi și părinți, care se confruntă cu provocări date de apartenența la alte culturi și identități și care au parte de provocări și obstacole din cauza lor. Construirea de caractere empatice și deschise la dialog, are un impact puternic asupra elevilor, dar și a societății.

  Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia-Marcela Dărămuș, apeciază că: ”Provocările și strategiile explorate de cadrele didactice în cadrul acestei sesiuni de formare îi va ajuta să încurajeze acceptarea diversității în mediul școlar și toleranța ca abilitate reală și însușită de TOȚI participanții la procesul educațional – copii, cadre didactice, părinți.”

1/27

     ”Tematica acestui curs a fost de actualitate, mergând de la cadrul ideal/ideatic al egalității și luptei împotriva discriminării (reprezentat de legislația și cadrul instituțional al drepturilor omului și copilului) spre rădăcina psihologică și comportamentală a discriminării. Într-o forma interactivă am discutat despre percepții, condiționări mentale și culturale și stereotipuri. 

Am realizat cât de mult ne influențează comportamentul și primele impresii, prejudecățile și stereotipurile și am experimentat modalități inspiraționle de combaterea, modelare spre pozitiv, a tendinței noastre naturale de stereotipizare. ”

 

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now