Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

  • White Facebook Icon

© 2019 by ISJ Alba

Curs formare T2

           În perioada 11-13 februarie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Alba a desfășurat a doua  activitate de formare a cadrelor didactice din cele șase unități de învățământ partenere în cadrul proiectului ”Învățăm împreună” (contract nr. 2018-EY-PICR-R1-0006):

  1. Școala Gimnazială ”Avram iancu” Unirea, jud. Alba

  2. Școala Gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană, jud. Alba

  3. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca Mureșului, jud. Alba

  4. Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, jud. Alba

  5. Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

  6. Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Blaj-Tiur, jud. Alba.

     Acest proiect are o finanțare de 174.726 euro prin programul “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA, prin granturile SEE, mecanismul financiar 2014 – 2021 și  vizează:

  • formarea profesorilor în domenii precum: promovarea unei şcoli incluzive şi învăţarea într-un mediu multicultural, democraţie, toleranţă, antidiscriminare

  • organizarea de activităţi de conștientizare și informare pentru părinţii romi şi neromi

  • organizarea activităţilor extracurriculare pentru copiii romi şi neromi în vederea creşterii incluziunii şi competenţelor lor sociale.

         Formarea celor 72 de cadre didactice din școlile partenere a vizat ” Educația în mediul multicultural. Școala incluzivă și predarea într-un mediu multicultural ”, fiind oferită de o echipă de experți din România. În cadrul sesiunilor în plen și a atelierelor de lucru, profesorii au dobândit abilități și competențe pentru incluziunea copiilor romi și promovarea școlii incluzive. Formarea s-a bazat pe prezentarea și exersarea metodelor inovative de predare pentru a atrage si a motiva atât profesorii pentru predarea într-un mediu multicultural, cât si elevii participanți la activitățile școlare din scoală încluzivă.

        Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia-Marcela  Dărămuș, apeciază că: ”Abilitățile și cunoștințele dobândite de profesori în această activitate, dar și în cele ce vor urma, vor facilita elaborarea a șase curriculum-uri opționale  care să răspundă nevoii  de modernizare a metodelor de predare-învățare utilizate în prezent, care să atragă și să motiveze elevii pentru activitățile școlare într-un mediu multicultural al școlii incluzive”.

1/18
1/12

      Am învățat de la Bianca Matei că din profesorii buni ai Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr″ Lunca Mureșului  devenim profesorii fascinanți care să vorbim inimii copiilor și părinților pentru a-și găsi bucuria și curajul de a se înălța spre curcubeu.Vrem să avem sensibilitate,să educăm emoția ,să folosim memoria ca suport al artei de a gândi și să nu lăsăm ca atitudinile impulsive ale copiilor să le răpească liniștea interioară.

 

                                                     Echipa Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr″ Lunca Mureșului

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now