top of page

B1 - Școala mea. Activități extracurriculare elevi

Activitățile de conștientizare (extracurriculare) privind incluziunea organizate pentru elevii romi și neromi împreună

B1- Școala mea

 

       Grupul țintă:

  • Elevi romi si neromi din școlile partenere

  • Număr de elevi romi 120/Număr de elevi neromi 120- Total 240 elevi romi si neromi, 50 % elevi romi din total, 60 eleve rome - 50% din GT elevi romi, 60 elevi romi - 50 % elevi romi din GT elevi romi.

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea;

  • Nr elevi romi si neromi - 40 Școala Gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană/Structura Școala Gimnazială "Cloșca" Cărpiniș;

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială "Simion Lazăr" Lunca Mureșului;

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare"Cetatea de Baltă;

  • Nr. elevi romi si neromi - 40/Liceul Tehnologic Jidvei;

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială "Simion Barnutiu" Blaj Tiur/Structura Școala Gimnazială ”Ion Micu Moldovan” Blaj.

 

      Descrierea activității:

      Activitatea extracurriculară cu elevi romi si neromi (împreună) din școlile partenere este dedicată formării de abilități si atitudini prin stimularea gândirii critice pentru incluziunea copiilor romi. Formarea abilităților și atitudinilor se va face prin organizarea de 12 ateliere de creație în cele 6 școli partenere, la care vor participa 240 de elevi, câte 2 ateliere în fiecare școală, pentru 20 de elevi în fiecare atelier. Elevii vor învăța să utilizeze metode si tehnici pentru formarea gândirii critice: Storytelling si Photovoice. Vor învăța tehnici de comunicare artistică prin utilizarea simbolurilor în imagine și text. Vor dobândi abilități de captare a imaginii în format artistic, de scriere în format publicistic. Prin stimularea creativității elevilor va fi realizată o revistă digitală, în care vor fi inserate cele mai bune și sugestive creații ale elevilor. Creațiile publicistice ale elevilor vor avea ca suport teme referitoare la incluziune - valorificarea tradițiilor locale, mesaje referitoare la raportarea la comunitate - cum ar dori să fie mediul în care trăiesc, localitatea, regiunea, ce le place și ce nu le place în mediul în care locuiesc, realțiile cu colegii, adulții etc. Gândirea critică a elevilor va determina antrenarea lor, conștientă în activități de participare civică și cetățenie activă. Revista digitală, cunoștințele și abilitățile dobândite de elevi - persoana resursă pentru incluziunea în școală a elevilor - reprezintă instrumente pentru sustenabilitatea proiectului, după incetarea finanțării. Rezultatele obținute de elevi prin realizarea activității: peste 300 fotografii, peste 100 de materiale publicistice formează un portofoliu transferabil, pentru multiplicarea tehnicilor de comunicare prin metodele Storytelling si Photovoice. 

      Activitatea va fi realizata prin contribuția expertilor: 24 profesori din școlile partenere în proiect, care lucrează cu copiii romi, 2 experți pentru tehnici de comunicare: Storytelling și Photovoice, 1 expert publicistică/publicitate, 1 expert grafician, 1 expert IT concept revista digitală; 1 expert tehnici de lucru cu copiii defavorizați/romi.

Diferiti dar egali

Ma implic in scoala mea

Sa ne cunoastem mai bine

Fapte sau opinii

Ziua mondiala a romilor

Drepturile copilului

Ziua pamantului

Micii ziaristi

Suntem romani dar si europeni

Noaptea muzeelor

Inchide pumnul, deschide inima

Prietenia, povestea mea

Sa ne cinstim eroii

Eu cred in valori

Toleranta o cale justa

Am muncit si am reusit

Regulile grupului

Localitatea mea vazuta prin ochi de copil

Traditii locale

Traditii locale de Paste

Ia si citeste!

Patrimoniu local - trecut si prezent

Prin dans ne cunoastem

Calatorie prin Europa

Familia, valori universale

Dialog si acceptare

Spun NU provocarilor!

Copil ca tine sunt si eu

Fii ingaduitor

Libertati si valori

Micii actori

Impreuna am reusit

bottom of page