Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

  • White Facebook Icon

© 2019 by ISJ Alba

B1 - Școala mea. Activități extracurriculare elevi

Activitățile de conștientizare (extracurriculare) privind incluziunea organizate pentru elevii romi și neromi împreună

B1- Școala mea

 

       Grupul țintă:

  • Elevi romi si neromi din școlile partenere

  • Număr de elevi romi 120/Număr de elevi neromi 120- Total 240 elevi romi si neromi, 50 % elevi romi din total, 60 eleve rome - 50% din GT elevi romi, 60 elevi romi - 50 % elevi romi din GT elevi romi.

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea;

  • Nr elevi romi si neromi - 40 Școala Gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană/Structura Școala Gimnazială "Cloșca" Cărpiniș;

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială "Simion Lazăr" Lunca Mureșului;

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare"Cetatea de Baltă;

  • Nr. elevi romi si neromi - 40/Liceul Tehnologic Jidvei;

  • Nr elevi romi si neromi - 40/Școala Gimnazială "Simion Barnutiu" Blaj Tiur/Structura Școala Gimnazială ”Ion Micu Moldovan” Blaj.

 

      Descrierea activității:

      Activitatea extracurriculară cu elevi romi si neromi (împreună) din școlile partenere este dedicată formării de abilități si atitudini prin stimularea gândirii critice pentru incluziunea copiilor romi. Formarea abilităților și atitudinilor se va face prin organizarea de 12 ateliere de creație în cele 6 școli partenere, la care vor participa 240 de elevi, câte 2 ateliere în fiecare școală, pentru 20 de elevi în fiecare atelier. Elevii vor învăța să utilizeze metode si tehnici pentru formarea gândirii critice: Storytelling si Photovoice. Vor învăța tehnici de comunicare artistică prin utilizarea simbolurilor în imagine și text. Vor dobândi abilități de captare a imaginii în format artistic, de scriere în format publicistic. Prin stimularea creativității elevilor va fi realizată o revistă digitală, în care vor fi inserate cele mai bune și sugestive creații ale elevilor. Creațiile publicistice ale elevilor vor avea ca suport teme referitoare la incluziune - valorificarea tradițiilor locale, mesaje referitoare la raportarea la comunitate - cum ar dori să fie mediul în care trăiesc, localitatea, regiunea, ce le place și ce nu le place în mediul în care locuiesc, realțiile cu colegii, adulții etc. Gândirea critică a elevilor va determina antrenarea lor, conștientă în activități de participare civică și cetățenie activă. Revista digitală, cunoștințele și abilitățile dobândite de elevi - persoana resursă pentru incluziunea în școală a elevilor - reprezintă instrumente pentru sustenabilitatea proiectului, după incetarea finanțării. Rezultatele obținute de elevi prin realizarea activității: peste 300 fotografii, peste 100 de materiale publicistice formează un portofoliu transferabil, pentru multiplicarea tehnicilor de comunicare prin metodele Storytelling si Photovoice. 

      Activitatea va fi realizata prin contribuția expertilor: 24 profesori din școlile partenere în proiect, care lucrează cu copiii romi, 2 experți pentru tehnici de comunicare: Storytelling și Photovoice, 1 expert publicistică/publicitate, 1 expert grafician, 1 expert IT concept revista digitală; 1 expert tehnici de lucru cu copiii defavorizați/romi.

1/8

Diferiti dar egali

1/20

Ma implic in scoala mea

1/30

Sa ne cunoastem mai bine

1/13

Fapte sau opinii

1/20

Ziua mondiala a romilor

1/16

Drepturile copilului

1/12

Ziua pamantului

1/10

Micii ziaristi

1/11

Suntem romani dar si europeni

1/14

Noaptea muzeelor

1/12

Inchide pumnul, deschide inima

1/12

Prietenia, povestea mea

1/20

Sa ne cinstim eroii

1/15

Eu cred in valori

1/14

Toleranta o cale justa

1/12

Am muncit si am reusit

1/14

Regulile grupului

1/24

Localitatea mea vazuta prin ochi de copil

1/22

Traditii locale

1/12

Traditii locale de Paste

1/17

Ia si citeste!

1/19

Patrimoniu local - trecut si prezent

1/11

Prin dans ne cunoastem

1/14

Calatorie prin Europa

1/14

Familia, valori universale

1/10

Dialog si acceptare

1/11

Spun NU provocarilor!

1/14

Copil ca tine sunt si eu

1/12

Fii ingaduitor

1/11

Libertati si valori

1/14

Micii actori

1/11

Impreuna am reusit

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now