top of page

Comunicat de presă T2

Updated: Mar 11, 2019

În perioada 11-13 februarie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Alba a desfășurat a doua activitate de formare a cadrelor didactice din cele șase unități de învățământ partenere în cadrul proiectului ”Învățăm împreună” (contract nr. 2018-EY-PICR-R1-0006):

  1. Școala Gimnazială ”Avram iancu” Unirea, jud. Alba

  2. Școala Gimnazială ”Simion Balint” Roșia Montană, jud. Alba

  3. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca Mureșului, jud. Alba

  4. Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă, jud. Alba

  5. Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

  6. Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Blaj-Tiur, jud. Alba.

Acest proiect are o finanțare de 174.726 euro prin programul “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA, prin granturile SEE, mecanismul financiar 2014 – 2021 și vizează:

  • formarea profesorilor în domenii precum: promovarea unei şcoli incluzive şi învăţarea într-un mediu multicultural, democraţie, toleranţă, antidiscriminare

  • organizarea de activităţi de conștientizare și informare pentru părinţii romi şi neromi

  • organizarea activităţilor extracurriculare pentru copiii romi şi neromi în vederea creşterii incluziunii şi competenţelor lor sociale.

Formarea celor 72 de cadre didactice din școlile partenere a vizat ” Educația în mediul multicultural. Școala incluzivă și predarea într-un mediu multicultural ”, fiind oferită de o echipă de experți din România. În cadrul sesiunilor în plen și a atelierelor de lucru, profesorii au dobândit abilități și competențe pentru incluziunea copiilor romi și promovarea școlii incluzive. Formarea s-a bazat pe prezentarea și exersarea metodelor inovative de predare pentru a atrage si a motiva atât profesorii pentru predarea într-un mediu multicultural, cât si elevii participanți la activitățile școlare din scoală încluzivă.

Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia-Marcela Dărămuș, apeciază că: ”Abilitățile și cunoștințele dobândite de profesori în această activitate, dar și în cele ce vor urma, vor facilita elaborarea a șase curriculum-uri opționale care să răspundă nevoii de modernizare a metodelor de predare-învățare utilizate în prezent, care să atragă și să motiveze elevii pentru activitățile școlare într-un mediu multicultural al școlii incluzive”.

EXPERT COMUNICARE,

PROF. FELICIA-MELANIA CROITORU

Alba Iulia,

15.02.2019

bottom of page