top of page

Comunicat de presa cu privire la implementarea activitatii B2: Ateliere de comunicare interculturala

ORGANIZATE ÎN CADRUL PROIECTULUI : ,, ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ”. NR. CONTRACT: 2018-EY-PICR-R1-0006 din cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021


În cadrul proiectului ,,ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ”, NR. CONTRACT: 2018-EY-PICR-R1-0006 din cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, o etapă a fost reprezentată de desfășurarea a cinci ateliere de comunicare interculturală.

Activitățile s-au desfășurat în perioada 02.08.2019 – 11.08.2019, având un total de 72 de ore, structurate în cinci ateliere de comunicare interculturală. Cei patru formatori, Gheorghiță Delia Angela, Matei Bianca Elena, Bexa Alina și Popa Larisa Laura, au lucrat cu câte 20 dintre cei 80 de copii din grupul țintă de la școlile partenere, în fiecare din cele trei serii, formând grupe eterogene, numărul total al copiilor care au beneficiat de aceste activități fiind 240.

Participanții la aceste activități, câte 40 de elevi din fiecare școală parteneră, au fost după cum urmează: în seria 1 de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Cetatea de Baltă și Școala Gimnazială ” Ion Micu Moldovan” Blaj, în seria 2 au fost de la Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca Mureșului și Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea iar în seria 3 au fost de la Școala Gimnazială ”Cloșca” Cărpiniș, și Liceul Tehnologic Jidvei.

Materialele au fost create în funcție de cele cinci teme propuse de Promotorului de Proiect - Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, ținând cont de nivelul de educație și înțelegere al elevilor, de principiile educației nonformale, a educaţiei pentru democrație, incluziune socială, diversitate, toleranță și cetăţenie activă. Fiecare nouă serie a început cu festivitatea de deschidere, sesiune de cunoaștere, continuând cu cele patru ateliere de lucru și sfârșind, în ultima zi a taberei, cu sesiunea de încheiere, oferirea de feed-back, completarea chestionarelor de satisfacție și premierea participanților. În cadrul fiecărui atelier s-a realizat câte un afiș publicitar, original, care a cumulat aportul fiecărui participant, fiind sugestiv pentru tema abordată. De asemenea, pe lângă sesiunile de lucru specifice s-au organizat activități sportive, drumeții și program recreativ. Un eveniment inedit a fost marcat printr-un flash-mob, un dans care a antrenat toți participanții, deopotrivă elevi și profesori, realizat de către facilitatori.

Doamna Inspector Școlar General, profesor Eugenia Marcela Dărămuș, în urma participării la activitățile specifice atelierelor, a concluzionat:

„Fiecare sesiune de formare a oferit posibilitatea valorificării cunoștințelor, exersării competențelor de argumentare, inter-relaționare, dezvoltării capacităților de a rezolva în echipă diverse sarcini, dar mai ales conștientizării impactului pe care îl au acțiunile fiecăruia în viața comunității în și rolul implicării active în comunitate. Am încredințarea că tinerii noștri vor fi de acum înainte mai toleranți, mai drepți și mai conștienți de rolul activ pe care trebuie să și-l asume în societate, ca viitori cetățeni de bază ai țării noastre.”

Toate activitățile au fost adaptate atent grupului de elevi, existând o permanentă dinamică în acest sens. S-a ținut seama de dorințele și interesele participanților, insistându-se pe componenta dezvoltării personale, esențială în procesul devenirii și conștientizării fiecărui individ, care este invitat așadar să identifice, să recunoască și să apere valorile morale, civice și personale în împrejurările concrete ale vieții de zi cu zi.


Alba Iulia, Responsabil comunicare,

20.08. 2019 Prof. Felicia-Melania Croitoru

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page