top of page

Comunicat de presă T3

În perioada 20-22 februarie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Alba a desfășurat a treia activitate de formare a cadrelor didactice din cele șase unități de învățământ partenere în cadrul proiectului ”Învățăm împreună” (contract nr. 2018-EY-PICR-R1-0006):

  1. Școala Gimnazială ”Avram iancu” Unirea, jud. Alba

  2. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr” Lunca Mureșului, jud. Alba

  3. Liceul Tehnologic Jidvei, jud. Alba

  4. Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Blaj-Tiur, jud. Alba.

Acest proiect are o finanțare de 174.726 euro prin programul “EDUCAŢIE, BURSE, UCENICIE ŞI ANTREPRENORIATUL TINERILOR” ÎN ROMÂNIA, prin granturile SEE, mecanismul financiar 2014 – 2021 și vizează:

  • formarea profesorilor în domenii precum: promovarea unei şcoli incluzive şi învăţarea într-un mediu multicultural, democraţie, toleranţă, antidiscriminare

  • organizarea de activităţi de conștientizare și informare pentru părinţii romi şi neromi

  • organizarea activităţilor extracurriculare pentru copiii romi şi neromi în vederea creşterii incluziunii şi competenţelor lor sociale.

Formarea celor 48 de cadre didactice din școlile partenere a vizat ” Cetățenia activă. Democrația și educația pentru cetățenie activă”, fiind oferită de o echipă de experți din România. În cadrul sesiunilor în plen și a atelierelor de lucru, profesorii au dobândit abilități și competențe pentru a-i ajuta pe elevi să exploreze dimensiunile cetățeniei active și să facă față ambiguităților, complexității și responsabilității care vin odată cu a fi membru activ al societății. Formarea s-a bazat pe prezentarea și utilizarea metodelor activ-participative de predare pentru a atrage și motiva elevii la activitățile școlare din școala incluzivă, experimentând democrația, cunoștințe, atitudini și comportamente specifice cetățeniei active.

Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia-Marcela Dărămuș, apeciază că: ”Activitatea de formare a oferit suport cadrelor didactice pentru a-i sprijini și ajuta pe elevi să experimenteze democrația prin metode de predare-învățare utilizate în prezent, care să atragă și să motiveze elevii pentru activitațile școlare într-un mediu multicultural al școlii incluzive, explorând diferite expresii ale cetățeniei active.”

EXPERT COMUNICARE,

PROF. FELICIA-MELANIA CROITORU

Alba Iulia,

26.02.2019

bottom of page